Victor Ponta este audiat ca martor, la Parchetul General, în dosarul Laurei Codruța Kovesi

Victor Ponta este audiat la Parchetul General, fostul premier fiind citat  de Secția pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați în dosarul fosei ;efe DNA Laura Codruța Kovesi.

"Am fost citat ca martor, din fericire. Ultima dată când ne-am văzut aici eram în cârje și inculpat, acum sunt martor și pe picioarele mele. Nu știu ce voi fi întrebat. Am fost citat ieri. Pot să spun un singur lucru, adevărul. Sunt procuror, sunt om al legii. N-o să mint pentru nimeni, niciodată. Nu sunt o victimă. Nu sunt deloc o victimă”, a spus Victor Ponta la intrarea la audieri.

Dosarul a fost deschis în urma plângeri formulate de fostuldeputat de Prahova Sebastian Ghiță, acesta susţinând că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Fosta șefă DNA susține că este nevinovată și că, în ciuda acestor acuzații, îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European

Image
Image
Image