fbpx

VIDEO. Bărbat reţinut 24 de ore. Poliţiştii au descoperit în portbagajul maşinii sale canabis şi cocaină

Image
Image

Un bărbat a fost reținut în această dimineață, pentru 24 de ore, după ce poliţiştii care l-au oprit în trafic, au descoperit în portbagajul maşinii pe care o conducea canabis şi cocaină.

"În această dimineaţă, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Combatere a Criminalităţii organizate Ilfov, împreună cu DIICOT, au destructurat o grupare infracţională ce avea preocupări pe linia traficului internaţional de droguri. În fapt, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost oprit în trafic, pe raza oraşului Pantelimon de poliţiştii rutieri din Ilfov. La controlul maşinii, în portbagaj a fost găsit canabis vegetal şi cocaină", se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, ulterior, polițiștii din cadrul S.C.C.O. Ilfov, cu sprijinul colegilor de I.P.J. Ilfov și Poliția Oraș Voluntari, au realizat un flagrant în localitateaVoluntari, fiind oprit autoturismul în care se aflau soția bărbatului și alte 2 persoane. De această dată, în urma controlului asupra autoturismului, au fost găsite 2 genți de voiaj în care se afla canabis vegetal, cocaină și 2 pistoale cu glonț.       

Ancheta a continuat cu efectuarea a 4 percheziții (3 în județul Ilfov și una în București), la domiciliile celor 4 persoane.

“Acțiunile, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, s-au soldat cu descoperirea și ridicarea a aproape 350 de grame de cocaină, 1,5 kg. de heroină, 47 kg. de canabis vegetal (inflorescențe), 2 pistoale cu glonț și 47 de cartușe cu glonț deținute ilegal, un cântar electronic, 9 smartphones și bani ce ar fi fost obținuți din traficul de droguri (73.350 de lei, 11.400 de euro, 1.000 GPB și 500 USD).
Din investigații a reieșit că drogurile ar fi fost transporte ilicit, printr-o firmă de curierat din Malaga – Spania”.

La DIICOT, pentru audieri, au fost conduse 8 persoane implicate, față de care sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc. Liderul grupării a fost reținut, iar pe numele soției sale a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În activități au fost angrenați și jandarmi.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.