fbpx

VIDEO - CNAIR vrea să facă, în România, șosele... muzicale. Șoferii vor fi ținuți treji cu "Ciocârlia" sau "Drumurile noastre"

VIDEO - CNAIR vrea să facă, în România, șosele... muzicale. Șoferii vor fi ținuți treji cu "Ciocârlia" sau "Drumurile noastre"
Image
Image

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să facă drumurile mai sigure... prin cântec. Strategia pentru siguranța circulației 2020, lansată de CNAIR, cuprinde proiecte-pilot de „drumuri muzicale” , obiectivul fiind să-i determine pe șoferi să reducă viteza și să-i țină treji la volan.

Potrivit Digi 24, primul astfel de proiect muzical urmează să fie implementat pe autostrada A1, la capătul spre Pitești, în cursul acestui an.

„Sunt niște marcaje transversale, rezonatoare, care se vor realiza la anumite distanțe, în grupuri de un număr de linii, astfel că se transformă hertzii în sunete muzicale. Ca să poți să asculți melodia în caroserie, în mașină, trebuie să respecți o anumită viteză. Viteza care este impusă pe indicatoare. Cine nu respectă viteza nu va putea auzi muzica, pentru că muzica se distorsionează și nu auzi melodia. Astfel îi facem pe conducători să respecte viteza ca să nu mai producă accidente rutiere”, a explicat Flavius Pavel, director în CNAIR, pentru Digi 24.

Acesta a spus că posibile melodii care să fie utilizate sunt "Ciocârlia" sau "Drumurile noastre", dar o decizie va fi luată abia după discuții cu Universitatea de Muzică, de la reprezentanții căreia oficialii CNAIR așteaptă sugestii de melodii care " se pretează cel mai bine pe drumuri".

Proiecte similare sunt aplicate, deja, în Ungaria, Danemarca, SUA sau Japonia, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.