fbpx

VIDEO: O fetiță hrănește un urs, oferindu-i mâncare din mână

​O fetiță hrănește un urs, oferindu-i mâncare din mână, alături de un bărbat, probabil tatăl său, potrivit unor imagini postate pe Facebook. În imagini, filmate pe Transfăgărășan, se poate observa, de asemenea, cum copila încearcă să mângâie ursul.

Potrivit MEDIAFAX, filmarea a fost realizată pe Transfăgărășan, în zona kilometrului 60. Zilnic, pe acest drum se opresc turiști care hrănesc urșii.

"Nu trebuie să hrănească urșii. Există state în lume, cum ar fi SUA sau Canada, unde poți vedea ursul din mașină. Încetinești, te uiți. Nu-i dai de mâncare. Vorbeam cu un coleg care spunea că în SUA sunt amenzi dacă le dai să mănânce. Dacă înveți ursul să îi dai pe marginea drumului să mănânce va veni în continuare”, a declarat șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

El consideră că turiștii trebuie să renunțe și la obiceiul grătarelor, deoarece urșii nu mai rămân în pădure dacă simt miros de mâncare: "Ursul nu mai rămâne în pădure dacă simte miros de carne. Va încerca să obțină și poate deveni agresiv".

Sursă foto Wikipedia.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.