fbpx

Viorica Dăncilă, despre PNDL: "Guvernul a scos ţara din noroaie”

Premierul Viorica Dăncilă a participat, luni, la cea de-a  XXII-a sesiune ordinară a Asociaţiei Comunelor din România, unde a prezentat o informare cu privire la rezultatele obţinute în 2018. În discursul citit de pe foaie, aceasta a firmat că Guvernul a scos „ţara din noroaie” prin implementarea PNDL 1 şi PNDL 2, arătând că 70% din finanţările alocate prin cele două programe au mers către mediul rural.

Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltprii din acea vreme, domnul președinte Liviu Dragnea, mi-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat. Astazi avem PNDL, programul de care depind sansele de dezvoltare a multor comunitati. Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic. Aşa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete puse în practică”, a declarat Dăncilă, citată de ziare.com.

"Din 12.681 obiective de investiţii, în mediul rural, sunt finanţate 10.387 în valoare de 34,25 miliarde de lei. Printre investiţiile în mediul rural avem 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe şi 3.948 drumuri, poduri şi podeţ", a enumerat Dăncilă.

Tema principală a adunării este „Spațiul rural românesc, spațiu rural european”, urmărind să se identifice legislația care determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și să se stabilească măsurile ce se impun pentru diminuarea sau eliminarea discriminărilor.

Citiți și: Victor Ponta se dezlănțuie împotriva Guvernului: "Incompetenţilor! Analfabeţilor! Urechiștilor! Infatuaţilor! Catastrofelor!"

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.