fbpx

Zeci de persoane, la o manifestație din Piața Universității pentru legalizarea parteneriatelor civile: ”Toate proiectele sunt blocate în Camera Deputaților”

Image
Image

Aproximativ 50 de persoane au participat duminică după-amiază, în Piața Universității, la o manifestație în care s-a cerut legalizarea parteneriatelor civile.

Organizatorii evenimentului denumit ”Tradiția noastră e iubirea” au solicitat ”legalizarea de urgență a parteneriatelor civile, care să asigure un cadru legislativ atât pentru cuplurile necăsătorite, cât și pentru cuplurile gay. În acest moment toate proiectele legislative privind parteneriatul civil sunt blocate în Camera Deputaților, așadar solicităm deputaților să avizeze pozitiv aceste proiecte și să le voteze în plen.”
”Toți liderii partidelor parlamentare au promis parteneriatul civil în campania pentru referendum. Toți liderii partidelor parlamentare au recunoscut necesitatea recunoașterii cuplurilor gay. Curtea Constituțională a României are două decizii prin care spune că în România cuplurile gay au dreptul la viață de familie și trebuie să li se ofere drepturi. Curtea de Justiție a UE a statutat în cazul Coman că România trebuie să recunoască și cuplurile gay”, potrivit organizației MozaiQ, citată de HotNews.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.