fbpx

Școlile din București se pregătesc să intre în Scenariul ROȘU. Anunț de ultimă oră al ministrului Educației

Școlile din București se pregătesc să intre în Scenariul ROȘU. Anunț de ultimă oră al ministrului Educației

Image
Image

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, joi, că şcolile din Bucureşti se pregătesc de scenariul roşu, în care toate cursurile vor fi făcute on-line. Declarația a fost făcută în condițiile în care Capitala s-a apropiat de indicele de 3 cazuri active la 1.000 de locuitori.

Aceasta a mers, azi, la Inspectoratul Școlar al Municipiului București unde, acuză Anisie, există 8.000 de tablete în depozit, d aproximativ două săptămâni.

"Prin acest program (al tabeletelor - n.r.) ne pregătim să fim în scenariul roşu, dacă e necesar, dacă atingem indicele de 3 la mie, aşa cum se ştie. În ce priveşte tabeletele de care elevii au nevoie pentru cursuri on-line, "acestea au plecat către unităţile de învăţământ. Sectorul 2 şi-a luat tabletele, sectorul 4 e prezent. În curând, către toate unităţile de învăţământ vor fi transmise aceste tablete. În curând, adică azi",a dat asigurări ministrul Educaţiei, potrivit Antena 3.

"Am aflat la şedinţă că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ", a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB, mai scrie sursa citată.

Anisie spune că explicația primită pentru faptul că tabletele nu au fost distribuite, în cele două săptămâni, s-a referit "câteva probleme de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină".

 

Sursa foto: b365.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.