fbpx

40 de centre de vaccinare anti COVID-19 trebuie amenajate în Capitală până la finalul anului! În ianuarie sosesc primele doze de vaccin

40 de centre de vaccinare anti COVID-19 trebuie amenajate în Capitală până la finalul anului! În ianuarie sosesc primele doze de vaccin

Image
Image

România face un pas important în lupta împotriva pandemiei și începe campania de informare privind vaccinarea. Doar capitală va avea 40 de centre de vaccinare, amplasate în cele mai mari unități medicale. Primele doze vor ajunge în țară în luna ianuarie și vor merge direct la cadrele medicale din prima linie. Potrivit Antena3.ro, centrele trebuie să fie gata până la finalul acestei luni.

Pentru moment doar au fost stabilite punctele în care se vor deschide cele 40 de centre de vaccinare, urmând să înceapă pregătirile pentru amenajarea acestora. Centrele ar trebui să fie gata până la finalul lunii decembrie. Acestea vor primi la vaccinare cadrele medicale din unitățile non-COVID. Cadrele medicale care lucrează în unității care îngrijesc bolnavi de COVID, se vor vaccina împotriva coronavirusului chiar în unitățile în care lucrează.

Potrivit strategiei de vaccinare, în primele șase luni ale anului viitor, ar urmă să se imunizeze 13 milioane de persoane. Reprezentanții campaniei de vaccinare spun că dacă se va atinge această cifra, cel mai probabil ne vom putea întoarce la o viață normală în vara anului viitor.

Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă și susțin că dacă nu se va vaccina 70-80% din populație, pandemia va persista încă doi sau trei ani. Asta în condițiile în care, în momentul de față, medicii de familie spun că doar 20-30% din populație este pregătită să se vaccineze.
Populația generală ar urmă să se vaccieze cel mai devreme anul viitor în luna aprilie.

Imagine cu caracter ilustrativ, Digi24.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.