fbpx

A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou

A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou

Image
Image

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale a început de miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare, a anunțat Ministerul Transporturilor. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu fiind și el prezent la acțiune. Tot miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale din stația Pipera. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 a declarat la fața locului că Primăria pe care o conduce a primit de la Metrorex sesizări că există chioșcuri ridicate pe domeniul public din cadrul stațiilor de metrou care nu au autorizație de construire și că, potrivit controalelor interne, sunt un pericol în caz de evacuare de urgență. Mihaiu spune că Poliția Locală S2 a făcut verificări și au constatat că lucrările s-au făcut ilegal.

”Cât timp se construiește ilegal pe spațiul public nu putem avea pretenția că ne civilizăm”, a afirmat edilul, potrivit HotNews.ro.

Mihaiu a spus că șase magazine din Stația Ștefan cel Mare vor fi evacuate, două la Pipera și alte câteva la stația Piața Iancului.

Metrorex a anunțat de vinerea trecută că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale a expirat, iar că din această săptămână vor începe procedurile de evacuare.

Compania Metrorex spune că din 2018 a expirat contractul cu sindicatul USLM condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi prin care formațiunea sindicală închiria spațiile comerciale. Totodată, Metrorex spune că spațiile comerciale sunt un pericol pentru siguranța cetățenilor și că pentru acestea nu au fost identificate autorizații de construire emise.

Sursă foto HotNews.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.