fbpx

Al doilea termen în procesul Revoluţiei, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Al doilea termen în procesul Revoluţiei, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Image
Image

Al doilea termen în procesul Revoluţiei are loc, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Instituţia a luat măsuri speciale având în vedere numărul mare de persoane citate. În interiorul instanţei au fost amenajate bănci, în condiţiile în care reprezentanţii instituţiei au explicat în repetate rânduri că spaţiul este insuficient pentru un asemenea dosar.

Potrivit News.ro primul termen a avut loc în 29 noiembrie şi au fost citate 5.000 de persoane, context în care reprezentanţii instituţiei au făcut din nou precizări cu privire la spaţiul insuficient pentru derularea unui proces de o asemenea anvergură. 

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reaminteşte public numeroasele demersuri făcute de o lungă perioadă de timp în vederea asigurării unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii instanţei supreme, care trebuie să fie pregătită din punct de vedere logistic inclusiv pentru administrarea unor dosare cu un număr foarte mare de participanţi la procedurile judiciare. Dificultăţile de ordin material sunt de natură să creeze neplăceri pentru justiţiabili în desfăşurarea procedurilor judiciare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi afectează solemnitatea actului de justiţie”, a transmis ICCJ.

În Dosarul Revoluţiei, Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii.

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu s-a prezentat la instanţă.

Sursă foto News.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.