Alertă de coronavirus în Bucureşti. Un bărbat infectat a oferit 120 de mărţişoare, cu câteva zile înainte să afle că e bolnav

Alertă de coronavirus în Bucureşti. Un bărbat infectat a oferit 120 de mărţişoare, cu câteva zile înainte să afle că e bolnav
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O anchetă epidemiologică a fost declanşată la Amenajarea Domeniului Public şi Privat din Sectorul 4, societate din subordinea administraţiei locale, după ce s-a stabilit că o persoană din conducere, între timp confirmată cu coronavirus, a împărțit mărțișoare pe 2 martie la 120 de persoane. Este vorba despre aceeaşi persoană care s-a internat la spitalul MAI pe 5 martie, devenită al şaptesprezecelea român infectat.

În prezent, sediul ADP Sector 4 este închis. Pe 2 martie, fără să fi ştiut că este bolnav, bărbatul s-a prezentat la muncă şi a împărţit mărţişoare la peste 100 de colege, potrivit reprezentanţilor societăţii. A doua zi, pe 3 martie, bărbatul s-a simţit rău şi a mers la spital. Pe 4 martie a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, informează România TV. Ulterior acesta a fost confirmat cu coronavirus, fiind cel de-al 17-lea caz din România. Acesta era deja internat la spitalul Dimitrie Gerota în momentul în care a fost testat pozitiv.

După ce au sosit rezultatele analizelor, a fost declanşată o anchetă epidemiologică atât la nivelul spitalului unde pacientul a fost tratat, cât şi la ADP. Totodată, potrivit unor informaţii transmise de Digi24, este alertă şi la Primăria Generală a Capitalei, unde se pare că lucrează nora bărbatului.

(Foto: Libertatea)

Image