fbpx

Alertă ANSVSA! Carne de la vaci bolnave, exportată de Polonia, ar fi ajuns și în România

Aurotitatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că miercuri a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informațiilor relevate de o anchetă media.

Citiți și:  Vaci bolnave ar fi tăiate pe ascuns în abatoarele poloneze, carnea fiind exportată în țările UE

"În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din județul Ilfov. Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză.  Chiar în condițiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL. Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial și urmează a fi dirijată către neutralizare. Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată", informează autoritățile române.

Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauției, neexistând certitudinea efectuării inspecției post-mortem a carcaselor.

Potrivit ANSVSA, firma ELKPOL a mai livrat produse în Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, Portugalia și Suedia.

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.