fbpx

Amendă de 4.500 de lei pentru un tânăr din București, la o oră după ce a postat pe Facebook un îndemn pentru alegători

Amendă de 4.500 de lei pentru un tânăr din București, la o oră după ce a postat pe Facebook un îndemn pentru alegători

Image
Image

Un bucureștean a anunțat, sâmbătă seară, pe pagina sa de Facebook, că a fost sancționat de Poliție cu 4.500 de lei pentru un mesaj publicat ieri, prin care a îndemnat alegătorii la vot împotriva Guvernului. Acesta s-a arătat surprins nu doar de motivul pentru care i-a fost aplicată sancțiunea, ci și de faptul că s-a trezit cu nu mai puțin de patru polițiști la ușă, la numai o oră după ce a publicat mesajul său pe rețelele de socializare.

"Nu am fost sancționat niciodată de Facebook pentru postările mele și nu am avut vreodată contul blocat sau suspendat.

Dar în urmă cu o oră mi-a bătut poliția la ușă, cu un cadou de Moș Nicolae: amendă pentru propagandă.

Contravenția constatată a fost următoarea:

«Susnumitul a continuat propaganda electorală după încheierea acesteia, respectiv a săvârșit această abatere prin postarea în mediul on-line pe rețeaua de socializare Facebook a unui mesaj prin care îndeamnă alegătorii să participe la procesul de votare pentru îndepărtarea de la guvernare a unui partid politic».

M-au întrebat dacă am obiecțiuni. Am scris: «Nu aveam cunoștință că postarea unui mesaj cu conținut politic poate fi considerată contravenție.»

I-am întrebat pe domnii polițiști (au fost prezenți patru) dacă reprezintă contravenție postarea unui mesaj prin care să vă povestesc pățania din seara aceasta și să solicit sfaturi privind calea de urmat. Mi-au spus că nu, așa că sper să nu-mi mai bată iar la ușă. Doamne ferește să devin recidivist...

PS: Am uitat să spun că domnii polițiști au fost drăguți și mi-au dat amenda minimă: 4500 lei...

PPS: În comentarii am atașat și documentul (cu eliminarea datelor personale), ca să nu credeți că fac glume de genul acesta... ", a scris Andrei Boceanu.

Nu am fost sancționat niciodată de Facebook pentru postările mele și nu am avut vreodată contul blocat sau...

Publicată de Andrei Boceanu pe Sâmbătă, 5 decembrie 2020

Poliția Capitalei a confirmat aplicarea unei sancțiuni pentru publicarea unui mesaj electoral. "La data de 05.12.2020, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană a postat pe o pagină, într-o rețea de socializare, un mesaj cu conținut electoral, cu recomandarea de a fi votată o anumită formațiune politică.

Persoana a fost identificată și a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente (art. 98, lit. t)", a fost răspunsul transmis de Poliție la solicitarea stiripesurse.ro.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.