fbpx

Amendă de 90.000 de lei pentru construirea unui brad din doze folosite de vaccin anti-Covid, la un centru din București (FOTO)

Amendă de 90.000 de lei pentru construirea unui brad din doze folosite de vaccin anti-Covid, la un centru din București (FOTO)

Image
Image

Garda Națională de Mediu a anunțat că aplicat o amendă de 90.000 de lei după ce doze utilizate de vaccin Covid au fost folosite, la un centru de vaccinare de la Palatul Copiilor (București), pentru construirea unui decor de Crăciun. Sancțiunea va fi plătită de coordonatorul centrului și operatorul autorizat pentru preluarea și transportul deșeurilor medicale, în cazul acestuia din urmă fiind propusă inclusiv suspendarea temporară a activității.

“90.000 de lei amendă pentru construirea bradului din doze de vaccin și nerespectarea normelor de transport al deșeurilor medicale. Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale, din același centru, au fost amendați cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM). Mai mult, compania de transport s-a ales și cu o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării”, a anunțat Garda Națională de Mediu.

GNM: Amendă pentru construcțiile realizate din deșeuri medicale care ar fi trebuit eliminate

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Garda Națională de Mediu

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.