Anchetă epidemiologică la Guvern - se fac verificări privind persoane care ar fi intrat în contact cu femeia bolnavă din București

Anchetă epidemiologică la Guvern - se fac verificări privind persoane care ar fi intrat în contact cu femeia bolnavă din București
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Grupul de comunicare strategică a anunțat că, în contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București confirmată cu coronavirus (COVID-19) duminică, se fac verificări cu privire la posibili "contacți" ai persoanei din rândul personalului care lucrează în clădirea Guvernului României.

Potrivit HotNews, Gabriela Firea, a susținut că fiul bucătăresei de la Guvernul României este suspect de infecție cu noul coronavirus.

"Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari. Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a spus Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Autoritățile spun însă că nu este vorba despre bucătăreasa de la guvern: "Femeia de 42 de ani nu este bucătăreasă la guvern. Este mama unui băiat care lucrează la o altă instituție, în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani confirmată ieri, iar mama (bucătăreasa) și fiul locuiesc în aceeași casă".
Femeia de 42 de ani din București este al doilea caz diagnosticat în Capitală și este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia a fost transferată la Institutul Matei Balș.

Sursă foto News.ro.

Image