fbpx

Angajat al Penitenciarului Rahova, prins în flagrant cu droguri şi telefoane destinate unui deţinut

Angajat al Penitenciarului Rahova, prins în flagrant cu droguri şi telefoane destinate unui deţinut

Image
Image

Un angajat de la Penitenciarul Spital București Rahova a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de DNA, fiind suspectat de luare de mită. Anchetatorii susţin că acesta ar fi primit peste 12.000 de euro pentru a introduce în penitenciar droguri şi telefoane mobile, destinate unuia dintre deţinuţi. Anchetatorii au organizat un flagrant în momentul în care acesta primea banii şi produsele pentru contrabandă.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că suspectul ar fi discutat, începând din decembrie, cu doi indivizi, martori în cauză, convenind să încaseze o sumă consistentă de bani, "în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere".

"La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile şi un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicatul DNA.

El urmează să fie adus astăzi la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, mai anunţă anchetatorii.

(Foto: Libertatea)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.