fbpx

Autospeciala de poliție ar fi avut o viteză de peste 80 de kilometri pe oră

Autospeciala de poliție ar fi avut o viteză de peste 80 de kilometri pe oră

Image
Image

Agentul de poliție care a accidentat joi, în Capitală, două fete de 13 ani, în timp ce traversau strada pe „zebră”, ar fi circulat cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră.  Una dintre copile a murit, iar cealaltă este la spital cu fractură la gambă. 

Cele două fete mergeau către școală, spun martorii accidentului. Nimic nu le-a alertat în momentul în care au început să traverseze. Autospeciala de poliție avea girofarul pornit, dar nu și sirenele.

Mașina de poliție le-a lovit pe cele două fete chiar pe trecerea de pietoni în momentul în care ele voiau să ajungă pe partea cealaltă. Impactul a fost atât de violent încât cele două fetițe au fost aruncate la aproximativ 50 de metri distanță.

Potrivit Digi24.ro, imagini surprinse de o cameră de supraveghere arată momentele de după impact, care confirmă informațiile preliminare din anchetă: autospeciala de Poliție circula cu peste 80 de kilometri pe oră.

La 112 au fost primite 9 apeluri. Primul a fost dat de polițist. Două echipaje SMURD au fost trimise de urgență în zonă.

Surse din poliție spun că mașina avea semnalele luminoase pornite și că agentul mergea către caz, ceea ce înseamnă că mașina avea o viteză destul de mare. Cu toate acestea, până la locul impactului, pe asfalt nu este niciun fel de urmă de frânare.

Martorii confirmă că mașina de Poliție avea semnalele luminoase pornite, dar circula cu viteză și acuză că agentul a fost favorizat de colegi.

Potrivit sursei citate, Poliția spune că agentul de 30 de ani care era la volan, care avea mai bine de cinci ani vechime în instituție, a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a fost zero. Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei: „Se va stabili dacă erau semnalele acustice pornite, care era misiunea.”

O amplă investigație a fost deschisă. S-au făcut măsurători meticuloase, mai ales că marcajul rutier al trecerii de pietoni pe care erau victimele este șters, iar trecerea nu are semafor, ci doar un indicator rutier.

Traficul rutier a fost blocat în zonă aproape 4 ore, înainte ca mașina de poliție să fie ridicată.

 Foto: Digi24.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.