fbpx

Bărbat care s-a întors recent din China și are simptome de gripă, trimis de la Bacău la Institutul Balș

Bărbat care s-a întors recent din China și are simptome de gripă, trimis de la Bacău la Institutul Balș

Image
Image

Un bărbat care s-a întors din China în urmă cu câteva zile s-a prezentat la spitalul din Bacău, având simptome de gripă, și este trimis la Institutul Matei Balș din Capitală. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Bacău, este vorba despre un tânăr de 24 de ani care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile, el acuzând febră inclusiv în avion.

Medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, a declarat pentru HotNews.ro că pacientul va ajunge astăzi la Balș pentru a fi testat.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Bacău, este vorba despre un tânăr de 24 de ani care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile, el acuzând febră inclusiv în avion.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse.

A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, ne-a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a afirmat că riscul ca această afecțiune să ajungă pe teritoriul României este redus. El a mai spus că nu există niciun caz pe teritoriul României, iar "lumea trebuie să stea liniștită".

Foto: pixabay.com

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.