fbpx

Bilanțul incendiului de la “Matei Balș” a ajuns la opt morți

Bilanțul incendiului de la “Matei Balș” a ajuns la opt morți

Image
Image

Încă doi dintre pacienții care erau internați la “Matei Balș”, în momentul declanșării incendiului, au murit în ultimele 24 de ore. Duminică s-a stins din viață o femeie de 67 de ani care fusese la unul dintre etajele superioare ale pavilionului afectat. După incendiu, aceasta a fost mutată într-o secție ATI a aceluiași spital.

“Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informării primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o secție ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, a anunțat Ministerul Sănătății în cursul zilei de duminică.

Luni, în jurul prânzului, au apărut informații despre un al optulea deces. Potrivit antena3.ro, Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 87 de ani, infectat cu SARS-CoV-2, internat în corpul în care a avut loc incendiul vineri dimineață.

Rămâne de văzut, și în acest caz, dacă decesul bărbatului are legătură cu incendiul izbucnit în pavilionul 5.

În cazul primelor cinci victime care au decedat, medicii legiști au încheiat necropsiile. Rezultatele preliminare citate de Antena 3 arată următoarele cauze ale decesului:

- bărbat cu arsuri puternice pe 100% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii;

- femeie cu arsuri şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;

- bărbat cu arsuri de căi respiratorii şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;

- bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafaţa corpului;

- femeie intoxicată cu monoxid de carbon şi expunere la căldură emanată.

Sursa foto: Agerpres

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.