fbpx

Brancardierul de la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti a fost reţinut. Procurorii anunţă că bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor şi, confundând pacienta cu una decedată care trebuia transportată

Brancardierul de la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti a fost reţinut. Procurorii anunţă că bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor şi, confundând pacienta cu una decedată care trebuia transportată

Image
Image

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă, vineri seară, că brancardierul de la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti a fost reţinut. Procurorii au stabilit că bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor şi, confundând pacienta cu una decedată care trebuia transportată, i-a scos sonda de intubare.

”La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro.

Procurorii au precizat că, în data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră.

”Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi. Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, au mai precizat procurorii. 

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.

Sursă foto News.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.