fbpx

Cinci adolescente au creat o aplicație menită să ajute fetele și femeile aflate în pericol pe stradă și au câștigat un concurs european

Cinci adolescente au creat o aplicație menită să ajute fetele și femeile aflate în pericol pe stradă  și au câștigat un concurs european

Image
Image

Cinci adolescente din București au câștigat o competiție europeană din domeniul IT, cu o aplicație menită să ajute fetele și femeile aflate în pericol pe stradă.

Potriviti stirileprotv.ro, aplicația se numește ″Safe Walk″ și le permite utilizatoarelor să dea într-un timp foarte scurt un semnal de alarmă, însoțit de un semnal de localizare video și audio, către prieteni sau rude, care la rândul lor pot apela poliția.

Cu ajutorul acestei aplicații utilizatoarele pot declanșa o alarmă menită să îl sperie pe potențialul atacator. Această alarmă este urmată de una silențioasă, care informează imediat prietenii sau familia că sunt în pericol și permit telefonului să fie localizat imediat prin GPS.

Un raport din acest an al Agenției pentru Drepturi Fundamentale din cadrul Uniunii Europene arată că majoritatea femeilor se tem de hărțuire și de agresiune fizică sau sexuală și din această cauză tind să evite anumite străzi.

Sursă foto stirileprotv.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.