fbpx

Cinci persoane arestate preventiv după ce au fost prinse încercând să comercializeze 15 kg de cannabis

Image
Image

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane pentru trafic de droguri, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

"La data de 24 noiembrie, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor A.M.A., M.G.V., T.C.A., G.G.L. şi Ţ.C.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile", se arată în comunicatul DIICOT.

În perioada 22 - 23.11.2019, inculpaţii M.G.V. şi T.C.A., împreună cu alte persoane, au transportat din Spania şi au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 27 de kilograme de cannabis, în vederea comercializării.Potrivit sursei citate, la data de 23.11.2019, M.G.V. şi A.M.A. au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze inculpaţilor G.G.L. şi Ţ.C.G. cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

Tot la data de 23 noiembrie, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti - Serviciul Antidrog, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, locaţie din care au fost ridicate în vederea confiscării alte 12 kg de cannabis.

"În urma acţiunilor au mai fost ridicate şi sumele 40.150 de lei şi 12.220 de euro, 6 telefoane mobile şi 6 cartele SIM. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro", se mai precizează în comunicatul DIICOT.

Sursă captură foto diicot.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.