fbpx

Comisarii de la Garda de Mediu, atacaţi cu furcile pe un câmp din Ilfov

Comisarii de la Garda de Mediu, atacaţi cu furcile pe un câmp din Ilfov

Image
Image

Noi scene violente în localităţile din jurul Capitalei, între comisarii de la Garda de Mediu şi indivizii care ard necontrolat deşeuri! Sâmbătă seară, a fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a potoli spiritele, dar şi a pompierilor pentru a stinge flăcările.

Două persoane au fost duse la audieri, sâmbătă seara, în localitatea Sintești, județul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor de la Garda de Mediu, cu sprijinul Poliției, Jandarmeriei și IGSU, care a vizat arderile ilegale de deșeuri de lângă Bucureşti.

Mai mulţi indivizi au atacat cu furcile echipa de la Garda de Mediu

În cadrul intervenției, comisarii de mediu au fost atacați cu furci și alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deșeuri, însă intervenția promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptașii fiind imediat imobilizați și reținuți, a anunţat Ministerul Mediului. Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor, mai notează sursa citată.

„Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acțiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înțelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toți participanții de la acțiunea de astăzi și le mulțumesc pentru riscurile pe care și le asumă zi de zi, în lupta mafia arderilor ilegale”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

În această seară, două persoane au fost reținute pentru audieri în localitatea Sintești, județul Ilfov, în cadrul unei...

Publicată de Ministerul Mediului - România pe Sâmbătă, 20 noiembrie 2021
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.