fbpx

Coronavirus: 75 de persoane infectate, rezidenți și angajați ai unui cămin de bătrâni din București

Coronavirus: 75 de persoane infectate, rezidenți și angajați ai unui cămin de bătrâni din București

Image
Image

75 de persoane - rezidenți și angajați ai unui cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei - sunt infectate cu coronavirus, anunță Direcția de Sănătate Publică, citată de HotNews.ro.

Potrivit DSP București, focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că "nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)".

DSP a amendat conducerea căminului cu 20.000 de lei "pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile".

Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății nu au făcut public numele căminului.

Direcția de Sănătate Publică București a efectuat un control la acest cămin pe data de 24 mai. În urma controlului a rezultat că 75 de persoane, atât bătrâni rezidenți ai căminului, cât și angajați, sunt infectați cu coronavirus.

SImagine cu caracter ilustrativ, Sursă Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.