fbpx

CORONAVIRUS | Deces confirmat la Spitalul Universitar. 17 medici și 10 bolnavi, testați pozitiv

CORONAVIRUS | Deces confirmat la Spitalul Universitar. 17 medici și 10 bolnavi, testați pozitiv

Image
Image

O femeie de 84 de ani, din București, care a murit pe 27 martie, era infectată cu Covid-19. Decesul, al 80-lea la nivel național, a fost raportat către INSP abia marți, pe 31 martie, întârzierea fiind pusă pe seama "unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB", potrivit informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată menționează că pacienta s-a prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020". Femeia s-a stins din viață tot pe 27 martie. Ca patologie asociată, autoritățile indică fibrilație atrială, pacemaker permanent și insuficiență cardiacă cronică.

În urma acestui caz, Ministerul Sănătății a venit cu precizări suplimentare, informând că, la nivelul Spitalului Universitar, mai mule cadre medicale și mai mulți pacienți au fost testați pozitiv. Din cauza evoluției cazurilor, la nivelul unității sanitare a fost demarată o anchetă epidemiologică extinsă.

"Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale și 10 pacienți. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19)", a informat, marți seară, Ministerul Sănătății.

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Universitar de Urgență București - SUUB

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.