fbpx

Coronavirus. Roboţi folosiţi la interacţiunea cu pacienţii în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi

Coronavirus. Roboţi folosiţi la interacţiunea cu pacienţii în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi

Image
Image

Roboţii vor putea fi folosiţi, în această perioadă, pentru interacţiunea cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, care vor fi internaţi în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi.

Potrivit AGERPRES, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi Bucharest Robots - primul start-up de robotică din România - au colaborat din punct de vedere tehnologic în cadrul Unităţii de Suport Medical din Bucureştii Noi.

Cei patru roboţi puşi la dispoziţia DSU pe perioada epidemiei vor avea sarcini diferite în cadrul unităţii medicale, precum dezinfecţia, servirea mesei, instrucţiuni legate de grupuri sanitare, locul de luat masa, parola de la internet, respectiv interacţiunea cu pacienţii, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a DSU.

"Devine mult mai uşor gestionarea lui pentru că avem şi tehnologia în spate, de la tehnologia informaţiei, la roboţi care fac dezinfecţie, la roboţi care pot să distribuie apă, mâncare, la roboţi care pot să răspundă la unele întrebări, deci cred că, în aceste situaţii, chiar dacă sunt realizate pentru dezastre, tehnologia rămâne foarte importantă şi poate să reducă nevoia de personal în astfel de centre", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Iniţiativa face parte din continuarea procesului de colaborare a DSU cu societatea civilă, venind astfel în sprijinul combaterii SARS-CoV-2 în România.

Credit foto AGERPRES.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.