fbpx

Cristian Popescu Piedone: Dacă în club erau şi copiii mei aş fi spus la fel, că nu am greşit

Image
Image

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a declarat, luni seara, în faţa instanţei, în dosarul Colectiv, că dacă în seara incendiului în club ar fi fost copiii săi ar fi spus la fel ca şi acum, şi anume că nu a greşit. Potrivit MEDIAFAX, procurorul a cerut pedeapsă orientată spre maximum pentru Piedone.

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru care reprezentantul Ministerului Public a cerut pedeapsă orientată spre maximum, în dosarul Colectiv, în care este acuzat de abuz în serviciu, a declarat, luni seara, în faţa instanţei, că se consideră nevinovat. „În educaţia pe care am primit-o am învăţat să spun adevărul, să nu mint şi să recunosc unde am greşit. Am spus adevărul şi nu am ce să recunosc pentru că în situaţia de faţă nu am greşit cu nimic. Dacă în seara aceea în club erau şi copiii mei, la fel v-aş fi spus, că nu am greşit. Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere şi pe cei peste 300 de primari care au semnat la fel ca mine”, a spus fostul primar al Sectorului 4.

Procurorii au cerut pedeapsă orientată spre maximum pentru Cristian Popescu Piedone şi pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa maximă e de 15 ani.

Potrivit procurorului, Piedone şi cei trei foşti angajaţi ai Primăriei au săvârşit cu intenţie indirectă faptele şi au omis să verifice autorizaţiile clubului Colectiv, iar urmările nu sunt doar pierderile de vieţi omeneşti, ci şi profitul necuvenit: 62 milioane de lei.

Parchetul a mai cerut instanţei să aibă în vedere că inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia.

Dezbaterile în dosarul Colectiv continuă, miercuri, la Tribunalul Bucureşti.

Toate cauzele se află într-un singur dosar, cel de la Tribunalul Bucureşti, care a ajuns în faza dezbaterilor finale la cinci ani de la incendiul din clubul bucureştean.

Sursă foto playtech.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.