fbpx

Culturi de canabis descoperite pe un teren agricol din județul Ilfov

Culturi de canabis descoperite pe un teren agricol din județul Ilfov
Previous Next
Image
Image

Procurorii DIICOT au reținut doi traficanţi de droguri, sub acuzaţia că au înfiinţat culturi succesive de canabis pe un teren agricol din comuna Găneasa, judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, inculpaţii V.C.A și V.M. au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Aceștia urmează să fie prezentați Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit procurorilor cei doi inculpaţi au înfiinţat şi dezvoltat, pe un teren agricol pe care aceştia îl deţineau pe raza comunei Găneasa, judeţul Ilfov, mai multe culturi succesive de canabis, în scopul traficării.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul Antidrog, au efectuat, duminică 10 mai 2020, trei percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de plante de canabis, cantitatea de aproximativ 200 grame de masă vegetală uscată, sumele de 13.550 de lei şi 100 de euro, lămpi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune, fertilizatori, precum şi 4 grindere şi 2 cântare electronice.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Foto prinscreen Poliția Română.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.