fbpx

Decizie de ultimă oră luată de DSU, pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări, în București

Decizie de ultimă oră luată de DSU, pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări, în București

Image
Image

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, vineri dimineață, că va pune în funcțiune, în București, ultima unitate de Terapie Intensivă mobilă pe care o are la dispoziție, din cele cinci achiziționate cu sprijinul mai multor companii și fundații din România.

"Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de pacienți critici înregistrați în București ca urmare a infectării cu noul coronavirus, cea de-a 5-a unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi și ultima pe care România o mai avea disponibilă a fost astăzi amplasată în incinta Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», urmând a deveni funcțională în termen de câteva zile, timp în care echipa tehnică a institutului va asigura racordarea la utilități", a informat DSU.

Unitatea care va fi folosită la București a fost achiziționată cu ajutorul Fundației "Mereu Aproape" în cadrul proiectului ''Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre'' coordonat de Fundația pentru SMURD. De asemenea, prin fondurile strânse de Fundația "Mereu Aproape" datorită teledonului ''Români Împreună'' au mai fost achiziționate 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate fiecare, cele 12 ventilatoare aferente fiind asigurate de către IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România prin achizițiile efectuate cu ajutorul ONAC.

"Dorim să tragem un semnal de alarmă și să vă reamintim că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta cu noul coronavirus este comportamentul responsabil al fiecărui individ din societate. Creșterea capacității de terapie intensivă prin eforturile constante întreprinse de sistemul sanitar din România nu poate face o diferență reală fără respectarea măsurilor de prevenție și stoparea creșterii rapide a cazurilor", au avertizat reprezentanții DSU.

Prima dintre aceste unități a fost adusă la Ploiești în luna iunie, pusă în funcțiune după câteva săptămâni și nu a mai putut fi utilizată din iunie, întâi din cauza unei defecțiuni la sistemul de climatizare, iar apoi din cauza lipsei de personal care să asigure garda la nivelul secției mobile de Terapie Intensivă.

Sursa foto: DSU

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.