fbpx

Dileme juridice apărute în pandemie. Un hoț care a furat purtând masca de protecție obligatorie cere reducerea pedepsei

Dileme juridice apărute în pandemie. Un hoț care a furat purtând masca de protecție obligatorie cere reducerea pedepsei

Image
Image

Un bărbat acuzat de furt calificat, după ce a sustras un telefon dintr-un magazin, cere acum reducerea pedepsei. Legea în vigoare spune că cine fură mascat riscă până la cinci ani de închisoare, în timp ce hoțul cu fața descoperită primește cel mult trei ani. Numai că, în cazul de față, hoțul susține că masca era obligatorie în spațiile închise, așa că nu a făcut decât să respecte măsurile impuse în pandemie.

 

Curtea Supremă a fost sesizată pentru a rezolva această dilemă după ce bărbatul a cerut reîncadrarea acuzațiilor, anunță Digi 24. Cazuri de acest fel au mai fost înregistrate, în ultimele luni, iar unii dintre cei acuzați spun că ei nu ar trebui judecați aspru pentru că și-au acoperit fața, ei doar respectând măsurile în vigoare

“Înalta Curte a fost sesizată pentru dezlegarea unei situații de drept: Pentru a clarifica dacă o persoană care a săvârșit un furt va fi condamnat pentru furt calificat, o pedeapsă de la 1 la 5 ani, sau furt simplu care înseamnă amendă sau de la 6 luni la 3 ani în situația în care, în mod obligatoriu, a purtat masca pe perioada pandemiei”, a explicat avocatul Claudia Ene, pentru Digi 24.

ÎCCJ trebuie să lămurească dacă masca de protecție e noua cagulă

Judecătoria Sectorului 3 consideră că “nu se poate nega că inculpatul a profitat de dispoziția legală tocmai pentru a comite presupusa infracțiune și pentru a nu fi ușor de recunoscut”. Situația va fi tranșată de Instanța supremă.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: captură Digi24

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.