fbpx

Directoarea unei școli din București a fost reținută pentru luare de mită, în urma unui flagrant

Directoarea unei școli din București a fost reținută pentru luare de mită, în urma unui flagrant

Image
Image

Procurorii DNA au anunțat, miercuri, reținerea directoarei unei școli din București, pe care o acuză de luare de mită.

"În perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea anterior menționată, inculpata ZANFIR CARMEN ELENA ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului. În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranșe, dintre care ultima tranșă, 21.000 euro la data de 14.04.2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", au precizat anchetatorii.

Astăzi, femeia va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Persoana inculpată figurează ca deținând funcția de director la Școala nr. 150 din Sectorul 5 al Capitalei, conform datelor publicate pe site-ul unității de învățământ.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.