fbpx

Doi pacienți și o asistentă de la Spitalul Fundeni au fost confirmați cu coronavirus

Doi pacienți și o asistentă de la Spitalul Fundeni au fost confirmați cu coronavirus

Image
Image

Institutul Fundeni a anunțat, sâmbătă dimineață, la nivelul IC Fundeni au fost depistaţi pozitiv doi pacienți şi o asistentă medicală. "Pacienţii au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată. Cazurile COVID-19 depistate la Fundeni nu pun în pericol activitatea Institutului", au transmis reprezentanții instituției, anunțând totodată că toți pacienții care necesită internarea sunt testați pentru noul coronavirus, ca și angajații care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

"Conducerea ICF face toate eforturile să ţină secţiile cu pacienţi imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secţiile unde sunt pacienţi internaţi cu boli grave. Ieri a fost confirmată cu COVID o asistentă. Nu avea simptome", menționează u comunicat transmis de Institutul Clinic Fundeni.

"Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor si a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricărui posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activităţii unităţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală", a mai spus ", a explicat conf. dr. Anca Coliţă, manager IC Fundeni.

Sursa citată menționează că asistenta medicală infectată nu a intrat în contact cu nici un pacient. Ea şi toţi cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecţie.

"Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secţiei, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecţie. Când am primit testul pozitiv, i-am transferat", a explicat prof. dr. Alina Tănase, director medical IC Fundeni.

Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID, aici ajungându-se, în prezent, la 160 de testări pe zi. Acest lucru a fost posibil și datorită donațiilor, deoarece programul de testare COVID decontat de stat acoperă doar cazurile care îndeplinesc anumite criterii.

 

Sursa foto: federatiasanitas.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.