fbpx

Dosar penal de vătămare corporală din culpă, deschis de Poliţia Capitalei, în cazul Şcolii 133

Image
Image

Poliţia Capitalei anunţă, miercuri, că, prin Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 4, s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

„Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, menţionează sursa citată, potrivit MEDIAFAX.
Şcoala 133 din Capitală a fost evacuată, marţi, după ce mai mulţi elevi s-au simţit rău din cauza substanţelor folosite la igienizare. Un număr de 22 de copii au ajuns la spital, pentru investigaţii amănunţite.

Igienizarea a fost făcută de Primăria Sector 4, care a precizat, marţi, că firma care a făcut deratizarea în Şcoala 133 a folosit substanţele Bionet A15 şi Insektum, ambele fiind omologate.

Situaţia de la Şcoala 133 a debutat, marţi, în jurul orei 14.00, în schimbul al doilea al cursurilor, când la cabinetul medical al unităţii de învătământ s-a prezentat o elevă de clasa a VIII-a, ce acuza dureri de cap şi stări de ameţeală. Alături de conducerea şcolii şi a medicului şcolar, copila şi bunica acesteia au solicitat la 112 un echipaj medical. La faţa locului s-au prezentat nouă ambulanţe, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (inclusiv un echipaj C.B.R..N) precum şi echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit surse citate, în urma analizelor preliminare, s-a constatat că sursa potenţială a acestei situaţii a fost reprezentată de utilizarea unor substanţe de dezinfecţie ca urmare a descoperirii a trei cazuri de gripă tip A în unitatea de învăţământ.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, că şcoala va fi inchisă timp de 72 de ore, astfel încât DSP să continue verificările.

Citiți și: Elevii unei școli din Bucureşti, evacuaţi după ce mai mulţi copii au acuzat dureri de cap

Sursă foto MEDIAFAX.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.