UPDATE. Dosarul Colectiv. Fostul primar Cristian Popescu-Piedone - condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Potrivit AGERPRES, decizia instanţei nu este definitivă.

UPDATE

Potrivit sursei citate, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - la câte 11 ani şi 8 luni închisoare, în dosarul Colectiv.
Cei trei patroni au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Decizia tribunalului nu este definitivă.

În același dosar, Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, în dosarul Colectiv.
De asemenea, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare.
Cristian Niţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.
Decizia tribunalului nu este definitivă.

Sursă foto Digi24.

Image