fbpx

UPDATE. Două spitale de copii din București, fără apă caldă și cu calorifere aproape reci de 3 zile / Situația s-a rezolvat vineri dimineață

Image
Image

Două spitale de copii din București - Spitalul Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu - nu au apă caldă de 3 zile, iar caloriferele sunt aproape reci.

Managerii celor două spitale, Daniel Buzatu și Liliana Pădure, au confirmat pentru HotNews faptul că vineri este a patra zi fără apă caldă.

Cele două spitale au centrală comună, iar de vină este o avarie RADET. Cei doi manageri nu au fost anunțați când s-ar putea rezolva situația.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie, a declarat, pentru HotNews.ro, că spitalul a primit pe data de 12 noiembrie o înștiințare de la RADET, potrivit căreia se lucra la remedierea unei avarii, iar termenul de remediere anunțat în înștiințare era de 40 de ore. 3 zile mai târziu însă, cele două spitale tot nu au apă caldă. Daniel Buzatu mai spune că spitalul a încălzit în acest timp apa pentru copii, iar saloanele au fost încălzite cu aer condiționat.

Și managerul Centrului de Recuperare Robănescu, medicul Liliana Pădure, spune că în aceste zile apa pentru copii a fost încălzită, însă situația nu este normală. Liliana Pădure mai spune că astăzi, pentru prima dată după 3 zile, calorifere au început să se încălzească ușor și speră ca în curând să apară și apa caldă.

Potrivit sursei citate problema a fost semnalată joi seară, de Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pe pagina sa de Facebook: "Am fost în vizită acolo la Anastasia, o fetiță din Cluj-Napoca de 5 anișori, care suferă cumplit după un traumatism cranio-cerebral teribil. Am sunat din nou la spital azi, nu venise apa caldă."

UPDATE: Situația s-a rezolvat vineri dimineață, când apa caldă a început să curgă pentru prima dată după 3 zile, iar caloriferele au început să se încălzească.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.