fbpx

Explicațiile premierului: De ce s-au închis școlile, dar au rămas deschise after-school-urile

Explicațiile premierului: De ce s-au închis școlile, dar au rămas deschise after-school-urile

Image
Image

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, de ce s-au închis școlile, dar au rămas deschise after-school-urile. Potrivit Digi24, el a subliniat că în after-school-uri au fost respectate măsurile sanitare, iar acolo nu fost cazuri de infectare.

"Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele nu sunt practic în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei.

Creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel.

În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare.

Din informaţiile pe care le avem au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Cel puţin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile.

Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională şi atâta timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii", a spus premierul", a spus premierul.

Sursă foto stirileprotv.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.