fbpx

EXPLOZIE la o fabrică din Bucureşti. O persoană a murit şi cel puţin trei au fost rănite

Image
Image

O persoană a murit și trei au fost rănite, potrivit primelor informații, după ce o explozie puternică s-a produs vineri dimineața la o fabrică de prefabricate de pe Bulevardul Preciziei din București, în cartierul Militari în Sectorul 6.

Explozia nu pare să fi fost urmată de un incendiu. La fața locului au venit mai multe mașini SMURD și de pompieri. Locuitorii din zonă spun că pământul s-a zguduit ca la cutremur. O coloană groasă de fum alb era vizibilă de la distanță, după explozie.

Din primele informații, ar fi explodat un utilaj care era sub presiune, cu aburi. Operațiunile autorităților sunt încă în desfășurare, iar Garda de Mediu face măsurători pentru a verifica dacă au existat degajări de substanțe toxice, informează Digi 24.

O femeie a murit în urma exploziei, iar alţi trei bărbaţi au fost răniţi, dintre care unul grav, mai notează sursa citată. Una dintre persoanele rănite este internată în stare critică la Spitalul Universitar, instabilă hemodinamic, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii. Conform MS, pacientul are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, starea lui este critică, este instabil hemodinamic pe suport vasopresor, instabil respirator, intubat şi ventilat mecanic, iar în prezent este supus intervenţiilor chirurgicale.

Cealaltă persoană rănită adusă la aceeaşi unitate medicală este internată la Secţia de chirurgie plastică "în stare relativ bună", arată sursa citată. Pacienta în vârstă de 60 de ani care a fost transportată la Spitalul Floreasca prezintă arsură prin explozie, gradul I - II, pe 10% din suprafaţa corporală dar extremitate cefalică, membre superioare, torace şi este stabilă clinic, conştientă şi cooperantă.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.