fbpx

Gabriela Firea renunţă la vinieta "Oxigen", taxa care ar fi urmat să fie aplicată maşinilor care intră în Bucureşti

Gabriela Firea renunţă la vinieta "Oxigen", taxa care ar fi urmat să fie aplicată maşinilor care intră în Bucureşti

Image
Image

Primarul general al Capitalei a propus renunțarea la taxa Oxigen, care ar fi impus taxe mașinilor poluante și ar fi interzis circulația acestora în centrul Bucureștiului.

Decizia a fost luată în urma unui sondaj organizat de edil pe Facebook, în urma căruia majoritatea celor care au răspuns au cerut renunțarea la această taxă. „Cele două declarații video pe care le-am postat au însumat peste 2,5 milioane de vizualizări, cele mai multe, 60 – 70% din București și Ilfov. 90% se exprimau în defavoarea vinietei. Au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice și juridice”, a spus Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

În fața unui asemenea val de respingere a unei astfel de măsuri care a fost luată în întreaga Europă, aceea de a restricționa în zona intens poluantă autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul, precum și a vinietei antipoluare, sunt în situația de a lua o decizie. Decizia se va transforma în hotărâre de Consiliu General în luna martie. Decizia este, deși cu sufletul neîmpăcat, dar din respect pentru cetățenii care mi-au scris, de a renunța la vinieta antipoluare”, a spus Firea, citată de Digi24. „Vom anula vinieta, dar proiectul mare Oxigen va merge în continuare. Nu mă consider înfrântă, mă consider un pic întoarsă din drum. Nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta”, a completat primarul Capitalei.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.