fbpx

Gabriela Firea: Sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare care îl transformă pe Ludovic Orban în inculpat, pentru cel puţin trei infracţiuni

Gabriela Firea: Sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare care îl transformă pe Ludovic Orban în inculpat, pentru cel puţin trei infracţiuni

Image
Image

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că premierul a încălcat legislaţia în vigoare şi a comis cel puţin trei infracţiuni care îl transformă în inculpat pe Ludovic Orban şi anume corupţie şi abuz în serviciu, şantaj la adresa bucureştenilor şi cumpărare de voturi. Ea a susţinut că şeful Executivului a afirmat de mai multe ori că Primăria Capitalei va primi buget atunci când va fi votat candidatul unic al Dreptei Nicuşor Dan în funcţia de primar general. Firea a mai spus că se aşteaptă ca instituţiile statului să se autosesizeze în acest sens, „dacă nu se va întâmpla în perioada următoare, am discutat şi cu avocaţii noştri şi ne gândim foarte serios să depunem plângere”.

„Ceea ce a afirmat în acest week-end premierul reprezintă deja şi are conotaţie juridică. Sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare care îl transformă pe Ludovic Orban în inculpat, pentru cel puţin trei infracţiuni. Prima – corupţie şi abuz în serviciu, a doua – şantaj la adresa bucureştenilor, a treia – cumpărare de voturi. Este inacceptabil ca un prim-ministru al României să lipsească de resurse cetăţenii acestei ţări dintr-un oraş doar pentru a avea avantaje politice. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată şi ne dorim ca instituţiile statului să reacţioneze şi să sancţioneze faptele încă prim-ministrului Ludovic Orban. În primul rând ne-am aştepta ca instituţiile statului să se autosesizeze pentru că sunt declaraţii foarte grave care demonstrează fără putinţă de tăgadă şi şantajul la adresa bucureştenilor, dacă nu îl votaţi pe candidatul meu vă lipsesc de resurse. De asemenea, sabotajul la adresa Capitalei, abuzul în serviciu, pentru că bugetul este naţional, iar bucureştenii contribuie cu 25% la PIB. Oricum prin legea bugetului se întoarce un buget infim, doar 1% pentru Primăria Capitalei. După ce că suma este mică, aceasta nu a fost alocată corespunzător, ceea ce este circumstanţă agravantă. Dacă nu se va întâmpla în perioada următoare, am discutat şi cu avocaţii noştri şi ne gândim foarte serios să depunem plângere. Pentru că aceste lucruri nu trebuie să se perpetueze. Niciodată un politician nu mai trebuie să procedeze de o asemenea manieră în care pur şi simplu să subjuge economic un oraş, mai ales un oraş atât de mare cum este Bucureştiul, cu nevoi atât de multe, doar pentru a avea avantaje politice, însemnând voturi”, a declarat Gabriela Firea luni la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit News.ro.

Ea a explicat că a cerut un împrumut de la premier şi de Ministerul de Finanţe, cât a fost primar al Capitalei, însă mereu i-a fost refuzat. Firea a adăugat că au fost semnate contracte pentru proiecte prin fonduri europene în valoare de un miliard de euro, o sumă record. 

Sursă foto HotNews.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.