fbpx

Grupul de Comunicare Strategică: Nu există Scenariul 5 al epidemiei și nici varianta carantinării Bucureștiului

Grupul de Comunicare Strategică: Nu există Scenariul 5 al epidemiei și nici varianta carantinării Bucureștiului

Image
Image

Autoritățile nu au în plan să instituie carantina în Capitală! Dezmințirea a fost transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în contextul în care această ipoteză a fost vehiculată din nou în spațiul public având în vedere că Bucureștiul a trecut de 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar la nivel național se așteaptă depășirea pragului de 10.000 de îmbolnăviri, în aceste zile.

"Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicații online de informații false referitoare la ipoteza unui «scenariu 5» în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de «carantinare a Bucureștiului”», Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

  1. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus «scenariu 5», această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.
  2. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta «carantinării Bucureștiului», iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare", a transmis GCS marți seară.

Oficialii au făcut un nou apel către populație, de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt.

Până ieri, la nivel național erau confirmate 9.242 de cazuri de îmbolnăvire, din care peste 2.000 în județul Suceava, unde municipiul reședință și opt zone limitrofe sunt deja în carantină de la finalul lunii marți, iar 1.033 de cazuri în municipiul București.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.