fbpx

INCENDIU “MATEI BALȘ”: Trei victime carbonizate, a patra – o bătrână cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Unde au fost transferați cei peste 100 de pacienți

INCENDIU “MATEI BALȘ”: Trei victime carbonizate, a patra – o bătrână cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Unde au fost transferați cei peste 100 de pacienți

Image
Image

Ministerul Sănătății a publicat date preliminare privind transferul pacienților care au fost afectați în urma incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase «Matei Balș», afectat de incendiu.

11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;

5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;

6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;

4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;

5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;

3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2

4 pacienți la Spitalul „Witting”;

4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;

1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;

3 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;

7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca”.

Patru persoane și-au pierdut viața în urma incendiului. Trei dintre pacienți ar fi fost găsiți carbonizați. Despre a patra victimă decedată a oferit detalii tot Ministerul Sănătății: “Unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală”.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.

Sursa foto: Agerpres

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.