fbpx

Incendiu devastator la o hală din Ilfov unde sunt bazine cu acetonă și saci cu nitrat de amoniu

Incendiu devastator la o hală din Ilfov unde sunt bazine cu acetonă și saci cu nitrat de amoniu

Image
Image

Un incendiu la o hală de producție din localitatea Dascălu, județul Ilfov, a izbucnit sâmbătă seara. Construcția nu are spații învecinate la care flăcările se pot extinde, însă în interiorul său sunt saci cu nitrat de amoniu și alte substanțe ușor inflamabile.

La fața locului au fost trimise 18 autospeciale ale ISU București, iar echipajele au acţionat cu maximă prudenţă, de la distanţă, având în vedere că azotatul poate să producă o explozie extrem de puternică. Pompierii au fost nevoiți să se alimenteze cu apă de la un operator economic aflat la 14 kilometri distanță. Undeva aproape de ora 23.00, aceştia au anunţat că sacii de azotat, aflaţi la 10-15 metri distanţă de locul unde flăcările se manifestau cu violență, au fost mutaţi cu ajutorul unui utilaj, a precizat la Digi24 Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București - Ilfov. Pericolul s-a mai diminuat, dar focul este în continuare violent și degajează o coloană groasă de fum care este purtată de vânt spre localitatea Gagu, mai anunţat acesta la momentul respectiv.

Hala se află la circa 400 de metri de drumul județean, iar autoritățile au cerut populației să stea acasă, cu geamurile închise și mai ales să nu vină la fața locului, avertizând că eventualii gură-cască și amatorii de filme cu telefonul - care n-au lipsit - vor fi îndepărtați cu poliția. De altfel, populația a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert cu privire la incendiul din județul Ilfov, de mesaj fiind vizați localnicii din comuna Dascălu, unde se află hala care a luat foc, dar și oamenii aflați pe o rază de 6 kilometri distanță, relatează Mediafax. Hala care a luat foc are aproximativ 1.000 de mp, iar arderea este generalizată.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.