fbpx

Incendiu la fosta fermă de porci de la Periş. Populaţia a fost avertizată prin RO-Alert

Incendiu la fosta fermă de porci de la Periş. Populaţia a fost avertizată prin RO-Alert

Image
Image

Zece autospeciale de stingere intervin, luni dimineaţă, la un incendiu de vegetaţie în Periş, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. A fost transmis şi mesaj prin RO-ALERT pentru sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni. Ard circa 10 hectare de teren, la batalurile fostei ferme de porci de la Periș.

Mesajul transmis prin RO-ALERT atenționează că fumul este periculos și îndeamnă ca zona sa fie ocolită: "Incendiu de vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum/ miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment".

ANM a transmis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș. Pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, relatează Digi24.

În primăvara acestui an, un alt incendiu a avut loc în aceeași zonă, pe circa 30.000 de metri pătraţi. Incendiul s-a extins, inclusiv la fostele bataluri de dejecţii, iar populaţia din zonă a resimţit mirosul greu şi extrem de deranjant, mai arată sursa citată, amintind că Garda de Mediu a amendat atunci cu 115.000 de lei proprietarul fostei ferme de porci.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.