fbpx

Incendiu la Institutul “Matei Balș”. Patru pacienți au murit, peste 100 au fost evacuați și transferați

Incendiu la Institutul “Matei Balș”. Patru pacienți au murit, peste 100 au fost evacuați și transferați

Image
Image

O nouă tragedie a avut loc, vineri dimineață, în unul dintre spitalele Covid din România. Este vorba chiar despre Institutul “Matei Balș” unde patru persoane au murit, vineri dimineață, în urma unui incendiu izbucnit în jurul orei 5.00.

Mai multe saloane au fost afectate, iar peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați la alte unități sanitar sau în alte pavilioane.

“La ora 05:05 a fost apelul la 112, la ora 05:13 a fost primul echipaj sosit care a anunţat care este situaţia. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanşat planul roşu şi au fost mobilizate mai multe forţe din partea ISU, SMURD, din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea serviciului de Ambulanţă şi bineînţeles din partea Poliţiei şi Jandarmeriei care au asistat şi ei la intervenţie”, a declarant secretarul de stat în MAI și coordonatorul DSU, dr. Raed Arafat, citat de News.ro.

Acesta a confirmat decesul a patru persoane. Ulterior, fostul manager al unității sanitare, dr. Adrian Streinu-Cercel, a anunțat că pacienții care au murit, ca de altfel toți cei care erau internați acolo, erau în stare medie spre severă, fiind conectați la oxigen. “Toţi pacienţi care sunt internaţi au nevoie de oxigen, erau conectaţi la oxigen. Starea lor era medie spre severă, tot ce se internează în Matei Balş pacienţii au stare medie sau severă. (...) Clădirea aceea este făcută în 1953 şi a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punctul de vedere al aprovizionării cu oxigen”, a explicat Streinu-Cercel, pentru News.ro.

38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că la faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple, anunță și Agerpres.

Din cele 102 persoane evacuate, 42 de pacienţi au fost relocaţi la alte spitale, iar 60 au fost mutaţi în alte pavilioane ale spitalului. el a precizat că este în curs de desfăşurare o anchetă, a anunțat și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 7.30 și nu mai există alți pacienți care să fi suferit arsuri, din informațiile de până acum.

O anchetă a fost declanșată în urma tragediei de vineri dimineață.

La jumătatea lunii noiembrie, alți 10 pacienți cu Covid au murit într-un incendiu izbucnit la secția terapie Intensivă a Spitalului Piatra-Neamț.

UPDATE 

 

 

 

Sursa foto: captură Digi24

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.