fbpx

Iohannis consumă energie cât 4.000 de case

Image
Image

Statul plateşte sume uriașe pentru încălzirea Palatului Cotroceni. La final de mandat, Klaus Iohannis se poate lăuda cu o factură totală gaze și energie electrică de peste 11 milioane de lei.

La Palatul Cotroceni consumul total de energie în mandatul lui Klaus Iohannis a depăşit 55.000 Megavati oră. Adică peste 11.000 Megavati ora pe an, o cantitate impresionantă. Comparativ Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire de pe planetă, are un consum anual de energie de circa 6.000 MegaWati Ora. Ceea ce înseamnă că pentru sediul preşedinţiei se consumă de două ori mai multă energie.  La final de mandat, Iohannis se poate lăuda cu o factură totală la energie - gaze naturale şi electricitate - de peste 11,5 milioane de lei.  Potrivit antena3.ro Administraţia Prezidenţială se pregăteşte să încheie al treilea acord din mandatul lui Klaus Iohannis pentru achiziţia de gaze naturale necesare producerii de energie termică. Licitaţia a fost deja lansată la finalul lunii trecute.
În paralel, Administraţia Prezidenţială a cumpărat şi cantităţi din ce în ce mai mari de energie electrică. În primele zile de mandat ale lui Klaus Iohannis s-a încheiat un Acord-Cadru pentru furnizarea a 3.900 MegaWatiOră de electricitate, iar ulterior s-a mai semnat unul pentru o cantitate mai mult decât dublă, peste 8.000 MWh energie electrică.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.