fbpx

Jill Biden, prima doamnă a SUA, va vizita sâmbătă o şcoală din Bucureşti, alături de Carmen Iohannis

Jill Biden, prima doamnă a SUA, va vizita sâmbătă o şcoală din Bucureşti, alături de Carmen Iohannis

Image
Image

Jill Biden a ajuns vineri în România, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii NATO. Pentru sâmbătă, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii are programată o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, alături de care va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, le-a servit mâncare, vineri seara, militarilor americani aflaţi la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Ulterior, ea a ajuns la Bucureşti, unde se va întâlni, sâmbătă, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, relatează România TV.

Jill Biden face o vizită de 4 zile în România şi Slovacia

Deplasarea externă de patru zile a primei doamne a SUA mai include întâlniri cu oficiali ai Guvernului român, cu membri ai Ambasadei Statelor Unite, cu lucrători umanitari şi cu profesori care lucrează alături de copiii ucraineni refugiaţi.

Duminică, în ziua când în SUA este celebrată Ziua Mamei, Jill Biden se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, mai notează România TV.

„Prima doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va  discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor, ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri). Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin”, a transmis vineri dimineaţă Biroul Primei Doamne a SUA.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.