fbpx

Liviu Dragnea, adus din penitenciar la instanța supremă. Cele două căi prin care fostul lider al PSD încearcă să iasă din închisoare

Image
Image

Liviu Dragnea, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, a fost adus marți dimineață la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanța supremă va judeca recursul în casație și contestația în anulare depuse de fostul lider al PSD pentru a scăpa de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman, în care a a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Liviu Dragnea a fost adus la instanța supremă, înaintea orei 9.00. El a fost transportat de la Penitenciarul Rahova cu o dubă, fiind încătușat. Potrivit imaginilor difuzate de Digi 24, Liviu Dragnea a renunțat la mustață și și-a făcut apariția îmbrăcat la costum. El a început să râdă în momentul în care i-a văzut pe jurnaliștii adunați să îl filmeze în timp ce mergea în sala de judecată.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu, fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, a contestat printr-o cale extraordinară de atac decizia definitivă a instanței supreme. În luna octombrie, Dragnea a formulat recurs în casaţie, dar şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Termenul stabilit de instanța supremă pentru judecarea ambelor căi extraordinare de atac este marți, 10 decembrie.

Surse din dosar au explicat pentru HotNews că avocații fostului lider al PSD contestă modalitatea de constituire a completului de 5 judecători de la instanța supremă care l-a condamnat pe Liviu Dragnea. Mai exact, se invocă faptul că acest complet a fost constituit prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție care nu au fost făcute publice, nefiind publicate în Monitorul Oficial.

Fostul lider al PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului.

De asemenea, Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum. DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene.

Sursă foto Digi 24.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.