fbpx

Localitățile-dormitor din zona Capitalei intră, rând pe rând, în carantină

Localitățile-dormitor din zona Capitalei intră, rând pe rând, în carantină

Image
Image

Două comune din Ilfov, Berceni și Clinceni, sunt în carantină de joi seară, însă autoritățile au în vederea instituirea acestei măsuri pentru mai multe dintre localitățile-dormitor din jurul Capitalei. Este vorba despre orașe și comune în care locuiesc mulți dintre cei care lucrează în București și în cara rata de infectare a crescut foarte mult.

Pentru Chiajna, de exemplu, este așteptată, astăzi, emiterea ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență, care să instituie carantina la nivelul localității. Prefectura Ilfov anunța, joi, că rata de infectare la nivelul comunei transformate, practic, într-un cartier al Capitalei a ajuns la 10,31 cazuri la mia de locuitori, al doilea indicator, ca valoare, la nivelul județului, după Clinceni (deja în carantină) și peste Berceni (unde măsura a fost, de asemenea, instituită). De asemenea, Bragadiru se apropia, joi, de rata de infectare de 10 la mie.

Voluntari și Otopeni, cu rate de infectare aproape de 9 cazuri active la mia de locuitori, sunt de asemenea avute în vedere de autorități. Dacă rata infectărilor rămâne în urcare, este foarte posibilă și carantinarea acestor două localități. 

Pentru zonele din preajma Capitalei, măsura carantinării este propusă odată ce este depășită o incidență a cazurilor de peste 9 la mie.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.