fbpx

Măsura luată împotriva grădiniţei unde un copil care suferă de autism a fost mutat în altă sală la inspecţie

Image
Image

Grădiniţa din Capitală unde o educatoare a mutat un copil cu dizabilităţi în altă sală, în timpul unei inspecţii, a fost amendată cu 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar dascălul a primit avertisment.

„Decizia unei educatoare de a muta un copil cu dizabilităţi la o altă grupă pe perioada inspecţiei reprezintă discriminare conform art. 2 şi art. din 15 G. 137/2000, republicată. Educatoarea a fost sancţionată cu avertisment contravenţional, iar grădiniţei i s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Se recomandă educatoarei ca pe viitor să evite astfel de acţiuni”, se arată în decizia Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, potrivit unui comunicat de presă, citat de MEDIAFAX.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (7).

O fetiţă cu tulburări de spectru autist care frecventează Grădiniţa nr. 42 din Capitală a fost închisă, în luna februarie 2019, într-o clasă goală în timp ce în instiuţie se afla o inspecţie.

Situaţia s-a aflat după ce mătuşa unei fetiţe a postat pe pagina ei de Facebook întreaga situaţie, explicând faptul că educatoarea i-a recomandat să ţină copilul acasă. De asemenea, a fost postată şi conversaţia dintre educatoare şi mama copilului. Cadrul didactic îi spune părintelui că vor mai fi 2-3 copii, în cazul în care vor fi prezenţi, şi vor sta cu o altă educatoare. Întrebată de ce, profesoara a spus că “avem inspecţie”.

“Tamara are 5 ani, este inteligentă, ştie alfabetul, spune poezii, pictează, vorbeşte engleză, are fantezie. Nu este un copil problemă, nu este agresivă. Deci educatoarea nu trebuie să depună vreun efort în plus”, a postat pe Facebook mătuşa fetiţei.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.