Matteo Politi, falsul chirurg Italian, a scăpat de arestul preventiv și a fost plasat sub control judiciar

Pe durata controlului judiciar, Matteo Politi nu are voie să plece de pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, nu are voie să desfăşoare profesia de chirurg plastician-estetician şi trebuie să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă.

Falsul chirurg italian se afla în arest preventiv din 7 februarie 2019.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe Matteo Politi de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. În privinţa infracţiunii de înşelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

La începutul lunii februarie, Matteo Politi a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. Acesta primise în 2011 o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce pretinsese timp de mai mulți ani că era medic.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image